2013. november 21., csütörtök

Christmas Styles

A karácsonyi dekorációkat általában stílus szerint szokták csoportosítani, most én ezeket a stílusokat próbálom összeszedni és jellemezni.

SKANDINÁV
Mondani sem kell, hogy nálam ez az abszolút kedvenc, itt minden helyet kap, ami fa és puritán, jellemzik a natúr színek ötvözve a fehérrel. A dekorációk általában egyszerűen és ötletesek, minimalisták, sosem agyondíszítettek. Olyan hangulata van, mintha egy vidéki kis házikóban ünnepelnénk a karácsonyt, például a Holiday című filmből a Rose Hill Cottage-ben. Nekem erről mindig az a házikó jut eszembe.








FEKETE/FEHÉR
Mostanában igen nagy népszerűségek örvend ennek a két színnek a használata, olyan kontrasztosak, hogy egy az egyben tükrözik az ünnep hangulatát. Erre a stílusra méginkább jellemző a minimalista látásmód és nem ritka, amikor ehhez a két színhez egy-egy tűzpiros kellék társul, csak úgy említésképpen.







FEHÉR
Csakis a fehér és a fehér. Számomra ez a másik legszimpatikusabb stílus. A skandinávtól romantikussága különbözteti meg, sokkal melegebb, cukorkásabb az egész hangulat, amit tükröz. Gyakran jelennek meg a fehér mellett a pasztellszínek, de semmi élénk. A fehér túlsúly már-már idegesítő és éppen ezért olyan tiszta és meseszerű az összhatás. Egyszerűen imádom!












TRADICIONÁLIS
Erről mindig azok a klasszikus karácsonyi filmek jutnak eszembe, ahol a karácsonyfa piros díszekkel van tele és a kandalló felett lógnak a színek zoknik névvel ellátva. Gyakran már túldíszítettség jellemzi, de ez sosem zavaró, mert ez a karácsony lényege. Ha egy ilyen képre ránézünk, az juthat eszünkbe, hogy minden pontosan úgy van, ahogy annak lennie kell, mintha szabályrendszer uralkodna benne.





Mindegy, melyik stílust választod, lényeg, hogy jól érezd magad benne! Jó díszítést! :)

2 megjegyzés:

  1. Már én is nagyon karácsony-lázban égek, jövő héten el is kezdem majd a dekorálást! :)

    VálaszTörlés
  2. :) Hamarosan én is elhelyezem a dekorációkat és akkor jövök majd sok-sok képpel...Jó díszítgetést neked!

    VálaszTörlés