2014. augusztus 29., péntek

Lillafüred 2014






A múlt hétvégén meglátogattuk a szülővárosomat, így alkalom adódott, hogy ellátogassunk a legjobb kirándulóhelyekre a környéken.  Az első nap programja egy jó nagy séta volt Lillafüreden, valamint egy élményekben gazdag fürdőzés a miskolctapolcai Barlangfürdőben. Ez utóbbiról viszont nem készültek képek, bent bajos lett volna a géppel flangálni.

Ez a kilátó volt az első állomásunk, teljesen véletlenül találtunk rá, valahol Lillafüred felé, a magas hegyekben. 






 










Ez már Lillafüred, egy hatalmas üdülőlerhetőségekkel rendelkező hely, maga a sétáló rész és az épületek a bejárható barlang köré épültek, egy csodás kiránduló komplexumot létrehozva. A kertben volt egy kis labirintus, amin persze végigmentem sok kisgyerekkel együtt és megcsodáltuk a hegy oldalán mergtalálható vízesést is. Mivel Lillafüreden is működik külön kisvasút, így a kisvasutak történeti kiállításán is részt vehettünk, kedvencünk természetesen ez a fal volt, ami mögé be lehetett állni, mintha én vezetném a vonatot.

A Barlangfürdő is meseszép volt, utólag már bánom, hogy nincsen képem róla, viszont annál nagyobb élmény volt és örülök, hogy végre láthattam.

2 megjegyzés: